Senaste inläggen

Testosterontest Hemma
Testosterontest hemma för tidig upptäckt
by Johan/ on 12 Sep 2022

Testosterontest hemma för tidig upptäckt

Vissa tecken på lågt testosteron kan vara svåra att missa eftersom de är så uppenbara, och testosterontestet bekräftar helt enkelt det som man redan misstänker. Men en del av problemen som en låg nivå av det här hormonet kan innebära är till en början lite svårare att upptäcka. De smyger sig på och i början kanske man misstar dem för något annat. Ett testosterontest hemma kan vara bra att använda så tidigt som möjligt, eftersom man då kan påbörja behandling så snart som möjligt.

Öka Testosteron
Kan man öka testosteron?
by Johan/ on 12 Jul 2022

Kan man öka testosteron?

En man kan av flera olika anledningar drabbas av testosteronbrist. Finns det då några sätt som man kan kan öka testosteron naturligt och komma till bukt med problemen? Det första som brukar rekommenderas för att öka testosteron är att gå ner i vikt. Du behöver även röra på dig regelbundet. Det bästa är att köra korta och explosiva pass om du vill höja nivåerna. Då har du kommit en bra bit på vägen.

Testosteronvärde
Lågt testosteronvärde
by Johan/ on 18 Feb 2022

Lågt testosteronvärde

Könshormonet testosteron finns hos både män och kvinnor men i betydligt högre koncentrationer hos män där det bildas i testiklarna. Det är testosteronet som leder utvecklingen och bevarar det manliga könsdraget som under puberteten ökar i samband med könsutveckling och könsbehåring. Förutom en stigande ålder kan lågt testosteronvärde ha flera orsaker som depression, övervikt, hjärt- och kärlproblem men även dina kostvanor, sömnbrist och andra livsstilsfaktorer kan i viss fall påverka testosteronbrist.