ekologiska linsaat rullade linfrön av clasen ekologiska kännetecknas av sin nötaktiga kryddiga smak, som passar perfekt till frukosträtter som müsli och gröt samt kassler och sallader. På grund av källan till de små fröna kan smoothies och dessertkrämen tjocknas mycket bra med dem och de är idealiska som äggersättning i kakor och bakverk. De bruna ekologiska linfröna är också populära som topping eller ingredienser till hembakat bröd och frallor. De är en proteinkälla, ger gott om fibrer och höga halter av mineralerna järn och mangan. Järn bidrar till en hälsosam bildning av röda blodkroppar och hemoglobin. Dessutom, precis som mangan, stödjer järn en normal energiomsättning. Linfröna är naturligt veganska och glutenfria. Rekommendation: På grund av källan, vänligen ät alltid med tillräckligt med vätska. För att dra nytta av de positiva effekterna som nämnts kröns 1 portion (25 g) klasser biolinfrön per dag. Rekommendation: En varierad och balanserad kost är grunden för en hälsosam livsstil