Baobab äts och dricks inte bara för den goda smakens skull: De flesta nyttjar den för sitt otroligt näringstäta innehåll av antioxidanter, mineraler och kostfibrer. Antioxidanter finns i riklig mängd med bland annat vitamin C, zink och koppar. Antioxidantvärdet kan jämföras med blåbär och gojibär som anses vara några av våra mest antioxidantrika frukter och bär i naturen. Baobab är även en god källa till många mineraler såsom magnesium, zink, kalcium och kalium. Baobab är gott och nyttigt vilket gör att många med glädje använder den i smoothies, bakverk, till yoghurt mm. Nyttigt och gott samtidigt. Kostfibe r I Baobab förekommer både som löslig och olöslig fibertyp och utgör nästan hälften av baobabfruktens innehåll. De lösliga fibrerna tillgodoser våra tarmbakterier med näring och på så sätt kan de frodas och motverka skadliga bakterier som gör oss sjuka. De olösliga fibrerna i Baobas ser till att hålla din mage igång så att hela matsmältningssystemet fungerar på ett bra sätt. Vill du äta baobabfrukt är det lättaste sättet att använda vårat baobabpulver . Du tillsätter det i juicer, bakverk eller i smoothies för att ge en god sötma och fiberrik näring som komplement till din vanliga kost. Det fina goda pulvret kan även användas i matlagning eller strös över gröt och filmjölk. Är det gott är det lättare att motivera sig att ta. Låt hela familjen vara delaktig om du har den i den dagliga kosten Dosering: 1 tsk / dag Ingredienser: Ekologiskt baobabpulver Ursprung: Afrika Allergener: Inga Förvaring: Mörkt, torrt och svalt Näringsinnehåll per 100 g Energi 1100 kJ / 270 kcal Fett 0,5 g -varav mättat 0 g Kolhydrat 87 g -varav sockerarter 30 g Protein 2 g Salt 0 mg Fiber 44 g Vitamin C 312 mg, 390% av DRI Kalcium 290 mg 36% av DRI Kalium 2190 mg 110% av DRI