Hälsokosthusets K2 För blodets koagulering behöver man K2, som också bildas naturligt av bakterier i tarmen. K2 stödjer och hjälper till med uppbyggnad av skelettet. K-vitamin finns i vanlig mat såsom ägg, lever och ost. Både hjärtat och levern kan lagra K-vitamin, där levern tar upp K2 mest. Vitaminet är viktigt i många avseenden, och att det tillförs regelbundet via den vanliga kosten eller via kosttillskott. Rekommenderad dagsdos: 1 tablett som innehåller 100 mcg K2, motsvarar 133% av DRI, dagligt referensintag. OBS: Tag ej K2 i kombination med blodförtunnande medel utan att konsultera läkare. Vitamin K2: Är nödvändigt för blodets koagulering och har även betydelse för bentätheten. Se även vårt erbjudande om paketerbjudande vitamin D3 plus K2. Äter du hög dos D3 Då får du ett större upptag av kalcium ur kosten, därför rekommenderas alltid K2 tillsammans med D3. (K2 styr så att kalciumet hamnar i benstommen). Vitamin K2 Är en mer biologiskt aktiv form av vitamin K. Den extraheras från en jäst japansk soyfood kallas natto, ett kraftpaket av näringsämnen. Fettlösligt, är det en viktig bifaktor för produktion av proteiner som binder kalcium, stödjer hjärt-och benhälsa. Vitamin K2 är effektivare än K1 eftersom den förblir i omlopp längre och är aktiv i flera vävnader. Ingredienser: K2 (Menakinon -7), Mikrokristallin cellulosa, Dikalciumfosfat, Kiseldioxid, Magnesiumstearat.